Nieuws

Drukte en wachttijden

Wegens enorme drukte kan de wachttijd aan de telefoon oplopen en kunnen afspraken mogelijk niet binnen de 24u gegarandeerd worden.

Wij hopen op jullie begrip hiervoor.

Griepvaccinatie

De periode voor de griepvaccinatie komt er weer aan!

Vooral voor onderstaande groepen is het raadzaam om zich te laten vaccineren:

  • alle patiënten vanaf 50 jaar en ouder
  • alle zwangere vrouwen
  • personen werkzaam in de gezondheidszorg
  • personen met chronische aandoeningen van hart, longen, lever, nieren; patiënten met suikerziekte of een immuniteitsaandoening; mensen met overgewicht
  • gezinsleden van een patiënt met één van bovenstaande chronische aandoeningen.

Vanaf 1 oktober kan je het griepvaccin, zonder voorschrift, bij je apotheek verkrijgen.

De griepvaccins zullen op zaterdag 20 en 27 november van 9u tot 11u en van 13u tot 15u gegeven worden in onze praktijk. 

U dient hiervoor geen afspraak te maken.
Wij vragen u om een mondmasker te dragen en de handen te ontsmetten bij het betreden van de praktijk en uw identiteitskaart, klevertje van het ziekenfonds en griepvaccin klaar te houden.

ENKELE AFSPRAKEN

Heeft u symptomen die wijzen op corona: blijf thuis en neem zo snel mogelijk telefonisch contact op met de praktijk: 014/88.27.86.

Voor uw en onze veiligheid wordt er, vóór u een afspraak kan maken, steeds gepolst of u al dan niet symptomen heeft door middel van een korte vragenlijst. Het is belangrijk dat u deze eerlijk beantwoordt.

Heeft u symptomen, dan noteert het secretariaat dit en wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld door een van onze artsen. Via bevraging zal de arts uw risico inschatten en verdere instructies geven. We hebben een aparte raadpleging voor mensen met infectieuze symptomen (hoesten, verkoudheid, keelpijn, …)  via een aparte ingang (ingang 1). Zo willen we voorkomen dat kwetsbare of gezonde patiënten samen zitten in de wachtzaal met mogelijke positieve covid-patiënten en zo kans lopen om besmet te worden.

COVID-19

Het coronavirus houdt ons al een hele tijd in de greep. Daarom willen wij als huisartsenpraktijk u zo goed mogelijk informeren en verder helpen. Gezien de blijvende drukte vragen we uw begrip indien de wachttijden aan de telefoon oplopen. Meer info over covid kan u terugvinden op deze website: https://www.info-coronavirus.be/nl/